Champagne Henriot grundades år 1808 av Apolline Henriot och familjeföretaget drivs idag i åttonde generation. Det är minst sagt ett anrikt champagnehus med lång erfarenhet av att bruka de kalkrika jordarna och odla druvor av högsta kvalitet ämnade för regionens så mytomspunna viner.
Familjen skaffade sina första ägor redan 1640 och till en början odlades druvor som såldes vidare till andra vinhus. År 1718 skrev Apollines farbror boken ”Manière de cultiver la vigne et de faire le vin en Champagne”, en redogörelse för hur man på bästa sätt bör bruka jorden och ta sig an vinmakning i Champagne. Boken inspirerade Apolline att skapa ett vin som speglade det landskap hon älskade så högt och var således startskottet för den resa som pågår än idag.
1808 var året då hon skapade den första cuvéen under eget namn och champagnehuset Henriot såg dagens ljus. Sedan dess har deras klassiska viner avlöst varandra alltmedan den stora kärleken till hantverket och respekten för jorden utgjort grunden i produktionen.