Champagne Henriot - över 200 års erfarenhet av vinhantverk - Dinadrycker

Champagne Henriot- över 200 års erfarenhet av vinhantverk

Champagne – denna ädla dryck som har förmågan att förundra människor världen över. Det är ingen slump att just dessa viner är så starkt förknippade med lyx och elegans. Faktum är att gediget arbete, noggrannhet och förståelse för naturen är hörnstenarna i denna framgångssaga. Henriot Millésimé Brut 2012 är ett utmärkt exempel på en vintradition som endast kan växa fram med hjälp av kärlek till hantverket och tidens gång.

Champagne Henriot grundades år 1808 av Apolline Henriot och familjeföretaget drivs idag i åttonde generation. Det är minst sagt ett anrikt champagnehus med lång erfarenhet av att bruka de kalkrika jordarna och odla druvor av högsta kvalitet ämnade för regionens så mytomspunna viner.

Familjen skaffade sina första ägor redan 1640 och till en början odlades druvor som såldes vidare till andra vinhus. År 1718 skrev Apollines farbror boken ”Manière de cultiver la vigne et de faire le vin en Champagne”, en redogörelse för hur man på bästa sätt bör bruka jorden och ta sig an vinmakning i Champagne. Boken inspirerade Apolline att skapa ett vin som speglade det landskap hon älskade så högt och var således startskottet för den resa som pågår än idag.

1808 var året då hon skapade den första cuvéen under eget namn och champagnehuset Henriot såg dagens ljus. Sedan dess har deras klassiska viner avlöst varandra alltmedan den stora kärleken till hantverket och respekten för jorden utgjort grunden i produktionen.