Il Capolavoro Selezione Delicata - Dinadrycker

– Den här sidan är en annons –


Prisvärd boxnyhet!

3 L fylligt rött för 199 kr


Den omåttligt populära vinserien Il Capolavoro fortsätter att leverera smakrika och prisvärda viner till svenska dryckesälskare. Nu är det premiär för Il Capolavoro Selezione Delicata – en delikat boxnyhet gjord på två av Italiens mest älskade druvor. Vinet är fullproppat med fruktiga smaker och har bland annat belönats med följande fina omdöme av Jenny Asplund, Vinbörsen, 2024: ”BRA KÖP! Här får man förvånansvärt mycket smak och vin för pengen.”

Il Capolavoro Selezione Delicata är ett fylligt och kraftfullt rött vin gjort på de klassiska druvorna sangiovese och montepulciano som mognat till perfektion under den syditalienska solen. Resultatet är en generöst fruktig och kryddig smakupplevelse med tydliga inslag av mörka körsbär och plommon som samspelar med toner av kaffe och mörk choklad, vilket ger både djup och karaktär. Ett mycket prisvärt val som är lätt att gilla.

Du hittar boxen på utvalda Systembolag, annars kan den enkelt beställas här.

Ett utmärkt vin att para med mat!

Tack vare den generösa men samtidigt balanserade karaktären är detta ett mycket matvänligt vin som passar perfekt att servera till säsongens smakrika kötträtter såsom mustiga grytor och långkok. Samtidigt är italienska klassiker i form av pasta, pizza eller lagrade hårdostar och charkuterier är också givna val. Givetvis kan vinet även avnjutas precis som det är, tillsammans med dina favoritsnacks.

Klicka här för att se vilka butiker som har Il Capolavoro Selezione Delicata i lager eller för att beställa den till ditt lokala Systembolag.


Kryddig chorizopasta

Ingredienser:

Pasta till 4 personer
4–6 färska chorizokorvar
1 stor eller 2 små gula lökar
3 klyftor vitlök
2 stjälkar stjälkselleri
1 burk körsbärstomater
1,5 msk honung
1/2 kruka färsk oregano
1/2 kruka rosmarin
3 vårlök (spring onion)
2 st buffelmozzarella
1 dl rödvin
1 dl pastavatten
1,5 dl riven parmesan

Instruktioner:

1. Ta av skinnet från korvarna och finfördela köttet så gott det går. Stek i en panna tills gyllene. Addera hackad vitlök, selleri, rosmarin, lök och låt ingredienserna svettas i några minuter.
2. Häll i en skvätt rödvin, honung och tomater på burk och låt allt koka i några minuter.
3. Häll i lite saltat pastavatten för att göra såsen lite tunnare.
4. Koka pasta och blanda ner den i såsen. Vänd ner hackad vårlök och mozzarella.
5. Toppa med färsk oregano och riven parmesan. Otroligt gott!