– Den här sidan är en annons –
Nu lanseras en rosa beställningshyhet från Bread & Butter – ett av de snabbast växande och mest omtyckta varumärkena på Systembolaget, som hyllats av såväl sommelierer som konsumenter. Bread & Butter Rosé är gjort på druvorna barbera och muscat som kompletterar varandra på ett utmärkt vis. Doft och smak bjuder på uppfriskande inslag av färska jordgubbar, vattenmelon, smultron och rosenblad som samspelar med en pigg syra och mynnar ut i en rik, livlig finish.
Bakom vinseriens stora framgångar står den prisbelönta veteranvinmakaren Linda Trotta, vars filosofi utgår från värdet av prestigelöshet – ”ett bra vin är ett vin du tycker om”. Linda Trotta är andra generationens italiensk-amerikanska med en karriär inom vinframställning som sträcker sig över tre decennier och fyra kontinenter. Inspirerad av vinproduktionen i hennes farfars garage, valde Linda att söka sig till UC Davis för att studera konsten och vetenskapen bakom vinframställning. 2018 utsågs Linda till ’Winemaker of the Year’ av magasinet North Bay Business Journal’s Napa Valley.
1. Hur skulle du beskriva Bread & Butter Rosé med tre ord?
– Ren, frisk och läskande.
2. Vad är dina tankar kring druvblenden?
– Vinet är gjort på 85-90% barbera, en druva med hög syra och rikligt med färgpigment och fruktaromer. Resterande del utgörs av muscat som adderar det där lilla extra och hjälper till att lyfta vinets generösa fruktighet.
3. Vad är ditt val av mat till detta vin?
– Vinet passar perfekt till picknickmat, speciellt prosciuttolindad melon som är både enkelt och lyxigt. Eller till en enkel pasta med olivolja och riven parmesan.
Du hittar Bread & Butter Rosé i Systembolagets beställningssortiment, flaskan kan beställas här.
Tack vare den fina balansen mellan generös frukt och livlig syra är Bread & Butter Rosé en utmärkt partner till såväl mingel som mat. Utmärkt att avnjuta precis som det är, väl kylt som sällskapsvin, eller att matcha till lättare tilltugg och medelhavsinspirerade maträtter. Fräscha sallader såsom Sallad Nicoise, rätter av fisk och skaldjur, prosciuttolindad melon och brieost är bara några exempel på utmärkta smakkombinationer. Eller varför inte göra som Linda Trotta föreslår och slänga ihop en enkel pasta med olivolja och riven parmesan? Ibland behöver det inte vara svårare än så.
Klicka här för att beställa Bread & Butter Rosé till ditt lokala Systembolag.
Ett underbart tilltugg som är både enkelt och elegant. Det här är en vin- och matkombination rekommenderad av vinmakare Linda Trotta själv!
Ingredienser
Cantaloupe, Galia eller Honungsmelon
ca 100 g Prosciutto
Färsk basilika
Instruktioner
1. Skär melonen i lagom stora munsbitar (utan skal).
2. Linda in melonbitarna i Prosciutto.
3. Toppa med färsk basilika.