– Den här sidan är en annons –
Det finns en ginstil som ensam lagt grunden för hela den moderna ginvärld vi ser idag – London Dry. Med inspiration från den klassiskt torra, rena och enbärsdrivna smakprofilen har en hel våg av nya tolkningar vuxit fram. Här är de viktigaste stilarna:
Här tonas enbäret ner och andra smaker, som exempelvis citrus, lavendel, gurka eller frukt, får ta mer plats – en modern tolkning av London Dry, men med större frihet rörande kryddningen.
Ofta baserad på London Dry, men färgad och smaksatt med bär eller frukt – en visuellt och smakmässigt lekfull släkting till London Dry.
Buteljerad vid en högre alkoholhalt, ofta 57%. Ger kraftigare smak och tydligare kryddighet – i grunden en London Dry, men med extra styrka och intensitet.
Egentligen föregångaren till London Dry, då råare och sötare, men stilen har genomgått en renässans och modern Old Tom är torrare och renare – en rundare, mer tillgänglig variant som ofta används i klassiska cocktails.
Smaksätts efter destillationen med naturliga ingredienser som frukt, bär eller örter – bygger på en London Dry-bas, men med mer lekfulla smaker.
Vanlig i Sydeuropa. Utvecklad ur London Dry-traditionen, men med regionala växter som timjan, rosmarin, olivblad eller citrus – London Dry med terroir.
En riktig klassiker till drink där ginkryddorna harmoniserar med friska toner av lime!
Ingredienser
5 cl Gibson’s London Dry Gin
3 cl Limejuice
2 cl Sockerlag
Is
Instruktioner
1. Mät upp alla ingredienser i en shaker fylld med is. Ska drinken kall.
2. Silla upp i ett kylt cocktailglas.
3. Garnera eventuellt med en bit limezest.