– Den här sidan är en annons –
Om du uppskattar boxen SomeZin Zinfandel, vinet som banat väg för Zinfandel-viner på Systembolaget i snart 15 år, så kommer du att älska SomeZin Black Edition. Denna stilrena flaska tar Zinfandelupplevelsen till nästa nivå med ännu större intensitet, fyllighet och komplexitet – en perfekt representant för det bästa Kalifornien har att erbjuda.
Den stiltypiskt rika frukten från originalet känns igen, men här har intensiteten skruvats upp ytterligare med ännu mer kryddighet och adderad ekfatskaraktär. Black Edition är en Zinfandel för den som uppskattar struktur, balans och ett långt uttrycksfullt avslut.
Du hittar flaskan på utvalda Systembolag, annars kan den enkelt beställas här.
SomeZin Black Edition görs på solmogna druvor från noggrant utvalda vingårdar i Lodi – en region med lång tradition av att producera högklassiga Zinfandelviner. Tack vare den generösa frukten som samspelar med en inbjudande kryddighet, sammetslena tanniner och en subtil restsötma, är Black Edition ett ypperligt matvin. Perfekt att servera till smakrika, gärna grillade kötträtter eller halloumiburgare med rostade grönsaker. Längre ner hittar du receptet på en otroligt smakrik entrecôte med kryddsmör och rostad potatis – en perfekt matchning till vinet!
Ingredienser:
4 rejäla bitar entrecôte
200 gram rumstempererat smör
1 stor vitlöksklyfta
1 citron
1 kruka gräslök
1 tsk dijonsenap
12 st Broccoli Bellaverde (eller vanlig broccoli till 4p)
50 gram smör (att bryna)
1-2 msk kikkoman soja
1 påse delikatesspotatis
Olivolja
Rosmarin
Timjan
Salt
Instruktioner:
1. Riv vitlök och zest från en hel citron, hacka gräslök fint och rör ner i smöret tillsammans med dijon. Vispa med ballongvisp eller elvisp tills det blir lite fluffigt. Smaka av med citronjuice och salt.
2. Lägg potatisen i en ugnsform, ringla över olivolja och toppa med torkad rosmarin och timjan. Rosta i ugnen på 200°C i ca 45-60 min.
3. Ta ut köttet ur kylen 1-2 h innan du grillar så att det blir rumstempererat. Torka köttet med hushållspapper. Salta och peppra och låt stå 20 min. Torka köttet igen och gnid in med lite olja. Lägg på grillen och grilla till önskad innertemperatur, runt 55°C.
4. Bryn smör i en kastrull under omrörning tills smöret får en nötig doft och skiftar till en gyllene färg. Ta åt sidan och låt svalna. Vispa ner soja och låt stå till servering.
5. Skala broccolins stjälkar med en potatisskalare likt en sparris, så det yttersta skalet åker av. På detta sätt blir broccolin spädare i stjälken. Koka i lätt saltat vatten i tre minuter. Kyl av broccolin i kallt vatten så att tillagningen avstannar. Ringla över olivolja och grilla så att de får rejält med färg. Lägg på ett fat och skeda över det brynta sojasmöret.
6. Bygg upp din tallrik med entrecôte, en klick av det syrliga smöret, rostad potatis och Bellaverde med brynt sojasmör. Smaklig spis!