Varför heter det London Dry Gin? - Dinadrycker

– Den här sidan är en annons –

Varför heter det

London Dry Gin?

När gin började tillverkas i stor skala på 1800-talet blev London centrum för den nya, renare och torrare ginstilen som då växte fram. Men vad är det då som kännetecknar en London Dry Gin?

Tillverkningen sker enligt en klassisk metod där endast naturliga örter, växter och kryddor är tillåtna. Smaken kännetecknas av ett tydligt enbärsdriv, rena citrustoner, koriander samt avrundande inslag av angelikarot. För att få kallas London Dry krävs att alla ingredienser destilleras i en och samma process. Inga tillsatser, syntetiska smakämnen eller sötma får med andra ord adderas i efterhand. Stilen föddes ur 1800-talets brittiska hantverkstradition, när destillerier började förfina den råa ”Old Tom”-ginen till något renare, torrare och mer elegant. Resultatet blev en gin där balans, precision och enkelhet var ledorden – kristallklar, rak i smaken och full av naturlig karaktär.

London Dry Gin är mer än bara en stil – det är själva måttstocken för hur gin definieras. När hantverk kombineras med enkelhet måste varje destilleri visa sin skicklighet genom att låta råvarorna tala för sig själva. Från denna klassiska bas har sedan alla moderna ginvarianter vuxit fram, men rötterna leder alltid tillbaka till London Dry.

Basil Gin Sour

En syrlig klassiker som här får förstärkning av härliga basilikablad. Citron, basilika och gin – en kanonkombo!

Ingredienser:

5 cl Gibson’s London Dry Gin
3 cl Citronjuice
2 cl Sockerlag
Färsk basilika
Is

Instruktioner:

1. Mät upp alla ingredienser i en shaker fylld med is. Addera ca 10 st basilikablad.
2. Skaka drinken kall och sila upp i ett lågt glas, över en stor isbit.
3. Garnera gärna med en basilikakvist.

Klicka här för att läsa mer om Gibson’s London Dry Gin