Rött • 1000 ml • 13,5% • Australien • 0,5 g/100 ml
Black Mountain har en rubinröd färg med toner av björnbär, eukalyptus och vibrerande inslag av kryddnejlika och tanniner. Det är ett kraftfullt och fylligt vin som bara skriker efter en välrubbad flankstek eller kolgrillade grönsaker.
Australien är känt för sina fruktiga och fylliga viner på shiraz och cabernet, med mörka, dova smaker och ett rejält tryck i kryddbasen. Black Mountain står pall för vilka smakrika grillrätter som helst. Vinet är generöst tappat på literflaska och designat för att inte blåsas omkull av glödande kol och chilivassa marinader. Kort sagt ett året-runt-vin gjort för kol och hickory.
Med Black Mountain gör du både vardag och lördag till en Black Sabbath och din entrecote får det sällskap den längtat sig blodig efter. Druvorna består av den klassiska kombon; shiraz, med sin kraftfulla frukt, och cabernet sauvignon med sin strama elegans. En druv-duo som sparkar in dörren med ett bullrigt skratt och ett vänligt leende.