Rött • 750 ml • 13,5% • Italien • 0,3 g/100 ml
Vinet är fylligt med välbalanserade ekfatstoner och mjuka tanniner. Den friska syran bidrar till ett långt härligt avslut som bjuder på en mild pepprighet. Servera Bollo till alla typer av pastarätter eller njut helt på egen hand.
Emilia-Romagna är Italiens gastronomiska hjärta. Här tillverkas delikatesser som parmaskinka, mortadella, balsamvinäger, parmesanost och såklart, några av Italiens bästa och mest prisvärda viner! Bollo Sangiovese görs till 100 % av Italiens stolthet sangiovese, druvan som spelar förstafiol i både Chianti och Brunello di Montalcino. I Emilia-Romagna blir vinerna fylligare och generösare än sina kusiner från Toscana med en något snällare syra och mjukare tanniner. Dessutom till en bråkdel av priset!
Stor doft av generös röd frukt, körsbär, plommon och örter. Vinet är fylligt med välbalanserad ekfatstoner och mjuka tanniner. Den friska syran bidrar till ett långt härligt avslut som bjuder på en mild pepprighet. Servera Bollo till en läcker bolognese, lasagne, en bit parmesan eller njut helt på egen hand.