Rosé • 750 ml • 12% • Österrike • <0,3 g/100 ml
Rosésäsongen fortsätter med detta hyllade vin från en av Österrikes topproducenter - utsett till årets bästa rosévin av Vinbanken! Både doft och smak bjuder på härliga inslag av smultron, blodgrape och färska örter. Eftersmaken är elegant och uppfriskande med krispiga inslag av citrus. Perfekt att servera till sensommarens fisk- och kycklingrätter eller väl kylt som sällskapsvin.
Druvorna till detta välgjorda rosévin skördas för hand och genomgår en varsam pressning. Därefter får skalen ligga kvar i musten ett par timmar för att uppnå den inbjudande laxrosa färgen. Efter jäsning får vinet vila 3-4 månader tillsammans med jästfällningen, vilket ger smaken mer djup och större nyansrikedom.
Weingut Jurtschitsch har anor som sträcker sig flera hundra år tillbaka i tiden och har länge tillhört den absoluta toppen av vinproducenter i Österrike. I dag drivs företaget av en ny generation vinmakare som rönt stora framgångar de senaste åren. Firman började med småskalig ekologisk odling redan på 1970-talet, men sedan 2009 har man konsekvent arbetat för att samtliga egendomar ska bli ekologiskt certifierade.