Alkoholfri must • 750 ml • 0,1% • Frankrike • 13,5 g/100 ml
Denna dryck är förmodligen marknadens bästa alkoholfria alternativ till rött vin. Tillverkningsprocessen är helt naturlig och balansen mellan syra och sötma regleras genom tajmingen på skörden - precis som vid vinodling. Doft och smak bjuder på generösa inslag av syrliga körsbär, mörka bär, färska örter och en hint av mandel. Den höga syran och generösa fylligheten gör detta till en mycket matvänlig dryck som kan matchas till allt från smakrika kötträtter till kyckling, vegetariskt och ost- & chark. Serveras lätt kyld i stor vinkupa för bästa smakupplevelse!
Drycken är gjord på moreller, även kallat surkörsbär, som växer vid kullarna utanför Lyon i Frankrike. Bärens höga syra liknar vindruvans och lämpar sig därmed utmärkt för framställning av dryck. Efter pressning och skonsam filtrering följer en varsam pastörisering i flaskan för att ge lång hållbarhet och möjlighet till lagring, precis som för ett vin. Den höga syran gör att man inte uppfattar sötman som söt utan snarare som en trevlig fyllighet.
Flaskan finns på utvalda Systembolag eller att beställa till din lokala butik!
Alain Milliat är uppvuxen på en fruktodling strax utanför Lyon och har förädlat frukt, bär och grönsaker till dryck sedan 1997. Efter överväldigande feedback från Frankrikes toppsommelierer växte verksamheten, men filosofin har alltid varit densamma – att fånga essensen av varje råvara genom naturliga metoder. Alain levererar idag dryck till hela världens toppskikt av restauranger, hotell och etablissemang.