Rött • 750 ml • 12,5% • Tyskland • 0,4 g/100 ml
Vinet är medelfylligt och bjuder på toner av mörka körsbär, skogshallon, kryddor, örter och fat. Tack vare dess höga fruktsyra och nyanserade smakprofil är detta ett utmärkt matvin som kan matchas till många av dina favoriträtter. Både schnitzel och charkbricka är en ”match made in heaven” med detta vin.
“Den lilla grisen” kommer från Pfalz i västra Tyskland, även kallat ”Tysklands Toscana” och visar verkligen på tyskarnas potential när det kommer till tillverkning av rödvin. Distriktet lutar sig mot Haardtbergen som fungerar som regnskugga för det här vindistriktet som är ett av landets absolut soligaste och därmed också utmärkt för rödvinsproduktion. Detta återspeglar sig tydligt i detta smakrika vin, som är ett friskt, bärigt och kryddigt vin gjort på 100% pinot noir som bara skriker Tyskland! Pinot noir är en av vinvärldens mest älskade druvor tack vare sin mångsidighet. Det är en ytterst matvänlig druva och det finns ett enormt utbud av maträtter att välja på till detta vin. Förslagsvis smakrika kötträtter. Servera gärna vinet vid 16 °C.