Vitt • 1000 ml • 12% • Frankrike • <0,3 g/100 ml
Detta torra och friska vita vin levereras på generös enlitersflaska och passar utmärkt att servera till smakrika rätter av fisk och skaldjur. Vinet serveras med fördel väl kylt, vid ca 8-10° C, för att friskheten och fräschören verkligen ska komma till sin rätt. Längre ner på sidan hittar du receptet på en ljuvlig fisk- och skaldjursgryta med härligt rostad potatis.
Denna fransos är ett generöst vitt vin med klassiska chardonnaytoner. Både doft och smak bjuder på friska inslag av gröna äpplen, citrus, krispig persika och en hint av färska örter. I avslutningen smyger finstämda toner av fat fram, vilket bidrar till att ge denna chardonnay en mycket trevlig struktur. Vinet passar utmärkt att servera till allt vad havet har att erbjuda i form av fisk och skaldjur. Inslagen av fatkaraktär passar dessutom finfint ihop med saffran, så om du gillar fransk fiskgryta – tveka inte att ha saffran i. Det kommer gifta sig utmärkt med vinet! Få druvor har en så stark koppling till Frankrike som Chardonnay. Kanske för att de mest berömda vinerna gjorda på druvan kommer från landet, eller för att druvan sägs härstamma från just Frankrike. Någonting som är helt säkert är i alla fall att fransmännen har bemästrat druvan under lång tid och skapar viner utifrån tradition och stort hantverkskunnande.