Vitt • 750 ml • 12,5% • Österrike • <0,3 g/100 ml
Vinet är fruktigt med frisk smak av päron, aprikos och citrusfrukt. Ett lika givet val till den österrikiska klassikern wienerschnitzel som till smakrika hårdostar, charkuterier och picklade grönsaker.
The Butcher White Cuvée är en riktigt trevlig blandning av druvorna grüner veltliner, welschriesling och sauvignon blanc som bör drickas ungt för att ta vara på vinets vitalitet.
Producenten Hans Schwarz är från början slaktare. I många generationer har hans familj odlat druvor i trakterna kring byn Andau i Burgenland men utöver hobbyproduktion har druvorna sålts vidare till kollektiv och andra vinmakare. För 25 år sedan kom Hans i kontakt med Österrikes mest framstående vinmakare Alois Kracher som efter att ha provat Hans eget vin intalade honom att byta bransch och producera vin under eget namn.
Som namnet The Butcher avslöjar, så är det här inget annat än ett synnerligen matvänligt vin. Ett lika givet val till den österrikiska klassikern wienerschnitzel som till smakrika hårdostar, charkuterier och picklade grönsaker.