Charktallrik med sotad ryggbiff - Dinadrycker

Charktallrik med sotad ryggbiff

Traditionell charkbricka i all ära, men den här uppgraderade varianten med sotad ryggbiff är något alldeles extra!

För 4 personer behöver du:

  • 1 st skiva ryggbiff
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka timjan
  • 1 kruka rosmarin
  • En skvätt citronjuice
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1,5 dl olivolja
  • Din favoritchark och lagrad hårdost

Så här gör du:

  1. Skär ryggbiffen i tunna skivor. Ett tips är att lägga köttet i frysen i ca 20 minuter innan du ska skära den.
  2. Mixa örter, citronjuice och vitlök med en stavmixer och addera olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sota köttet cirka en till två minuter per sida i en torr stekpanna
  4. Lägg köttet på en bricka och ringa över örtoljan.
  5. Kombinera med din favoritchark och lagrad hårdost.

Beställ dryck:

Vassio di Salumi

Rött • 750 ml • 12,5% • Italien

Den perfekta följeslagaren till en riktigt välkomponerad charkbricka! Vassio di Salumi Sangiovese från Emilia-Romagna är ett vin skapat för att lyfta de smakrika nyanserna i klassiska italienska charkuterier – från lufttorkad prosciutto och kryddig salami till len mortadella och smarrig pancetta. Längre ner på sidan hittar du recepttips och inspiration!

99 kr

Till drycken