Chévre Chaud med rostade rödbetor - Dinadrycker

Chévre Chaud med rostade rödbetor

Gratinerad getost i sällskap av rostad rödbeta, ruccola, honung och rostade pinjenötter!

För 4 personer behöver du:

  • 4 st centimetertjocka skivor Chévre
  • 4 st skivor bröd (gärna surdegsbröd)
  • 12 st normalstora rödbetor
  • 1 påse ruccola
  • 2 dl pinjenötter
  • 4 msk honung
  • 1 kruka rosmarin (valfritt)

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka rödbetorna tills de blir mjuka. Kyl i kallt vatten och dra av skalet. Dela i bitar och rosta i ugnen på 200°C i ca 20 min.
  3. Rosta pinjenötterna i torr panna tills de fått lite färg. Lägg i en skål och spara till senare.
  4. Stek brödskivorna i olja, salta lite på varje sida.
  5. Lägg brödskivorna på en plåt, lägg på rucola, rödbeta och chévren. Ringla lite honung över osten och kör in i ugnen på 200°C grillvärme, i ca 5 min.
  6. Om du har en brännare hemma kan du använda den så att honungen karamelliseras lite. Toppa med pinjenötter och lite rosmarin.

Beställ dryck:

Abbotts & Delaunay Sauvignon Blanc

Vitt • 750 ml • 12,5% • Frankrike • <0,3 g/100 ml

Frisk och aromatisk sauvignon blanc med generös doft och smak av citrus, passionsfrukt, honung samt en örtig ton av svartvinbärsblad. Utmärkt att servera väl kyld som aperitif eller att matcha till fisk och skaldjur, fräscha sallader eller rätter av ljust kött. Flaskan finns i beställningssortimentet och kan enkelt beställas till din lokala butik!

99 kr

Till drycken