Flatbreadpizza med västerbottenost, kantarell & zucchini - Dinadrycker

Flatbreadpizza med västerbottenost, kantarell & zucchini

Lättlagad pizza med underbara smaker. Toppas med färsk salladslök!

För 4 personer behöver du:

  • 2 st Pinsamia eller liknande färdig botten
  • 8 msk smetana
  • 2 msk vatten
  • 350 g Västerbottenost
  • 1 zucchini
  • 2 citroner
  • 4 st salladslökar
  • 2 nävar kantareller

Så här gör du:

  1. Blanda vatten med smetana och ställ in i kylen medan pizzan görs.
  2. Rensa svampen och stek i rikligt med smör, låt den svettats några minuter.
  3. Bred ut smetana på din valda pizzabotten, toppa med västerbottenost, tunt skivad zucchini och de stekta kantarellerna.
  4. Grädda i ugnen på 220°C varmluft i ca 5-8 minuter eller tills pizzan blivit krispig och fått fin färg.
  5. Toppa med tunt strimlad salladslök, lite fint rivet citronskal och flingsalt. Njut!

Beställ dryck:

Monterustico Dogliani

Rött • 750 ml • 13% • Italien • <0,3 g/100 ml

Enbart höga betyg till denna tokhyllade dolcetto från Piemonte! Ett generöst fruktigt rött vin, gjort på ekologiskt odlade druvor, med tydliga inslag av mörka körsbär, skogshallon och blåbär som samspelar med färska örter och en hint av blodapelsin i den långa eftersmaken. Vinet presenterar perfekt balans mellan syra och strävhet och passar utmärkt att servera till lättare kötträtter, smakrika pastarätter eller pizza, gärna med inslag av kantareller!

135 kr

Till drycken