Grillad hängmörad ryggbiff - Dinadrycker

Grillad hängmörad ryggbiff

Serveras med grillad spetskål & rostade valnötter, majskolvar, Pimientos de Padron samt två sorters såser med smak av citron och parmesan. Om du inte provat grillad spetskål med parmesan, citronmajonnäs och valnötter så är det hög tid! Det går minst lika bra att grilla köttet i en gjutjärnspanna. Spetskålen tillagar du enkelt i ugnen på grilleffekt.

För 4 personer behöver du:

  • 600-800 gram hängmörad ryggbiff
  • 1 stor spetskål
  • 2 st majskolvar
  • 2 paket Pimientos de Padron
  • 2 ägg
  • Dijonsenap efter eget tycke Citronsaft efter eget tycke (glöm inte att riva skalet)
  • 2,5 dl olja (neutral)
  • Creme Fraiche
  • Schalottenlök
  • Parmesan
  • Valnötter
  • Salt & Svartpeppar

Så här gör du:

  1. Gör en vanlig majonnäs med ägg och dijonsenap men byt ut vinägern mot citronjuice, glöm inte att även riva ner citronskalet. Tillsätt olja samtidigt som du mixar med stavmixer tills du är nöjd med konsistensen.
  2. Blanda crème fraiche med en skvätt citronjuice, rivet citronskal, finhackad schalottenlök och massvis med parmesan. Smaka av med salt och svartpeppar. När det gäller proportioner beror det på hur du vill ha din sås, prova dig fram tills du tycker att den är god!
  3. Rosta valnötterna i en torr stekpanna.
  4. Skär spetskålen i klyftor. Droppa på olja och grilla (eller ställ in i ugnen) tills kålen blivit mjuk och fått fin färg. Addera citronmajonnäsen mellan spetskålens lager och lägg på riven parmesan samt de rostade valnötterna.
  5. Grilla eller stek majskolvar och pimientos i olja.
  6. Grilla eller stek köttet på alla sidor och låt det sedan gå färdigt i ugnen tills du når en innertemperatur på 55°C.
  7. Lägg upp allt på ett stort fat och dela med dina vänner. Detta är en alldeles underbar kötträtt med fräscha och läckra tillbehör. Smaklig spis!

Beställ dryck:

Children of the revolution Pinot Noir

Rött • 750 ml • 11,5% • Australien • 0,5 g/100 ml

Det här är en lätt, frisk och bärig Pinot Noir från svala vingårdslägen i södra Australien. Ett oerhört prisvärt vin under hundringen som passar utmärkt att servera lätt kylt som sällskapsvin tillsammans med salta tilltugg, eller att para med lättare rätter av kyckling, ljust kött och säsongens primörer. Perfekt till sensommarens alla mingel!

99 kr

Till drycken