Grillade mackor med smörstekta kantareller - Dinadrycker

Grillade mackor med smörstekta kantareller

Västerbottenost, tallegio, persilja och smörstekta kantareller är det perfekta tilltugget. Har du inte just kantareller så kan du ta det du har hemma, eller så går du till närmsta matbutik handlar din favoritsvamp!

För 4 personer behöver du:

  • Kantareller
  • Smör
  • Salt
  • Toast
  • Västerbottenost
  • Tallegio
  • Persilja
  • Ingredienser till sallad

Så här gör du:

  1. Stek kantarellerna i rikligt med smör och salta efter eget tycke.
  2. Hacka kantarellerna och lägg mellan två toastbröd tillsammans med västerbottenost och tallegio. Addera hackad persilja i önskad mängd.
  3. Stek brödet i rikligt med smör på medelvärme så att det inte bränns vid. Knepet är att få osten att smälta utan att bränna brödet.
  4. Skär bort kanter och klyv bröden diagonalt. Servera och hugg in. Du bestämmer själv hur små trekanterna ska bli genom att dela dem till önskvärd storlek. Helt otroligt gott!

Beställ dryck:

Yoko Pinot Noir Organic

Rött • 750 ml • 13% • Tyskland • 0,5 g/100 ml

Detta hyllade röda vin kommer från tyska Rheinhessen, en region där det svala klimatet lämpar sig utmärkt för odling av pinot noir. Ett mycket matvänligt vin som passar perfekt till en ljuvlig toast med smörstekta kantareller - receptet hittar du längre ner på sidan. Inte nog med att vinet är gjort på en av världens mest populära druvor, det är dessutom ekologiskt!

129 kr

Till drycken