Hasselbackspotatis toppad med lyxig löjrom och smetana - Dinadrycker

Hasselbackspotatis toppad med lyxig löjrom och smetana

Denna älskade potatis, ofta ett tillbehör i andra sammanhang, får här spela huvudrollen. Ett mycket trevligt tilltugg!

För 4 personer behöver du:

  • 6 st små färskpotatisar eller delikatesspotatisar
  • 2 msk löjrom
  • 1-2 msk smetana
  • Dill
  • Olja till fritering (rapsolja, solrosolja, frityrolja eller liknande)

Så här gör du:

  1. Skär så tunna skåror du kan i potatisen (skär inte helt igenom). Lägg potatisen i saltat iskallt vatten i ca 1 timme för att dra ur stärkelsen. Låt potatisarna torka i en handduk så att de blir helt torra.
  2. Fritera potatisen på 120-130°C i ca 30-40 min eller tills de är helt gyllene. Låt potatisen svalna och rinna av på hushållspapper.
  3. Toppa med smetana, löjrom och dill innan servering!

Beställ dryck:

Alvaroni Cava Rosé

Bubbel • 750 ml • 12% • Spanien • 0,5 g/100 ml

Det senaste tillskottet från Alvaroni är äntligen här! Denna fyndklassade rosécava bjuder på friska och fruktiga smaker av mogna jordgubbar, röda äpplen och persika som balanseras upp av fräscha citrustoner. Ett otroligt prisvärt vin som både doftar och smakar större än prislappen!

99 kr

Till drycken