Kallrökt laxtartar med svenska äpplen, forellrom, pepparrot och en dijon- och citronvinägrett. - Dinadrycker

Kallrökt laxtartar med svenska äpplen, forellrom, pepparrot och en dijon- och citronvinägrett.

Sommar på en tallrik och helt perfekt till ett riktigt kallt glas riesling!

För 4 personer behöver du:

  • Kallrökt lax
  • Äpple
  • Schalottenlök
  • Dill
  • Pepparrot
  • Citroner
  • Olivolja
  • Salt
  • Dijonsenap
  • Rågbröd
  • Fänkål
  • Forellrom

Så här gör du:

  1. Tärna den kallrökta laxen och äpple fint och lägg allt i en skål. Addera hackad schalottenlök, dill, riven pepparrot, citronzest, lite olivolja och salt och rör ihop allt.
  2. Blanda citronsaft, dijon, olja och salt till en vinägrett.
  3. Tärna brödet i små kuber och stek i riktigt med smör tills de blivit krispiga.
  4. Sätt samman rätten och toppa med tunt hyvlad fänkål, dill och forellrom. Häll över vinägretten och hugg in. Otroligt gott!

Beställ dryck:

Sauvignon Blanc de Lurton

Vitt • 750 ml • 12% • Frankrike • <0,3 g/100 ml

Det är ett ungt, fruktigt och aromatiskt vin med doft av citrus, svartvinbär och krusbär. Smaken är elegant och frisk med balanserad syra och en fin mineralitet.

109 kr

Till drycken