Köttbullsmacka med rödbetssallad - Dinadrycker

Köttbullsmacka med rödbetssallad

En rätt som inte behöver någon närmare presentation. Denna klassiker serveras här med ölkokt lök och grov senap – jättegott. Om du inte har tid eller lust att laga allt från grunden går det givetvis utmärkt att köpa färdig rödbetssallad samt dina favoritköttbullar!

För 4 personer behöver du:

  • 4 st bröd exempelvis baguette, focaccia eller annat bröd du gillar, , ,
  • 16-20 hemgjorda köttbullar (eller dina köpta favoriter)
  • 300-400 gr inlagda hela rödbetor
  • 1 litet rött äpple
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk smetana
  • 1 msk grovkornig senap
  • 2-3 st gul lök
  • 1 dl öl
  • Krasse

Så här gör du:

  1. Skiva rödbetorna och skalat äpple i önskat format och lägg i en bunke. Blanda i smetana, majonnäs och senap. Smaka av med lite av spadet från rödbetorna, salt och svartpeppar.
  2. Skala och skiva löken. Stek i panna på medelvärme med en klick smör. Efter ca 20 min tillsätter du en nypa socker och salt. Låt steka vidare i ca 10 min. Tillsätt öl och stek tills vätskan helt gått in i löken. Smaka av med lite mer salt, socker och lite vitvinsvinäger. Behåll rumsvarm till servering.
  3. Stek brödet i smör eller rosta i ugnen.
  4. Lägg på rödbetssalladen, köttbullarna och löken. Toppa med lite extra senap och krasse.

Beställ dryck:

Lapin Kulta

Öl • 500 ml • 5,2% • Finland

Lapin Kulta är det gyllene ölet från Lappland med rötter och ursprung i den finska naturen. En ren och smakrik lager gjord på naturliga råvaror, god precis som den är eller till klassisk husmanskost.

15:90 kr

Till drycken