Krämig pasta med smörstekt kantarell och saftig ryggbiff - Dinadrycker

Krämig pasta med smörstekt kantarell och saftig ryggbiff

En smakrik och mustig pastarätt som passar perfekt att servera under höstens middagar. En utmärkt partner till ett trevligt glas rött!

För 4 personer behöver du:

  • 400 g ryggbiff
  • 400 g kantareller, rensade
  • 500 g pasta
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 1/2 knippe färsk persilja
  • 1 dl rött vin
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk soja
  • 2 msk oxfond
  • 3 dl parmesan (riven)

Så här gör du:

  1. Skär köttet i mindre bitar, salta och peppra ordentligt. Hetta upp en panna och låt den bli riktigt varm. Bryn köttbitarna hårt i lite olja. Ställ sedan köttet åt sidan och låt det vila.
  2. Hacka löken och fräs den i samma panna som köttet (utan att diska ur). Låt steka en stund och addera sedan vinet.
  3. Häll på grädde, oxfond, och soja. Medan det puttrar, koka pastan al dente i välsaltat vatten.
  4. Stek även kantarellerna separat i en panna med smör. Salta och peppra.
  5. Vänd ner pastan i pannan med såsen och blanda runt väl. Ha därefter i köttet, riv över osten och låt allt gå ihop till en krämig konsistens. Toppa med svampen, mer ost, persilja och några drag på svartpepparkvarnen!

Beställ dryck:

La Vecchia Via Barbaresco

Rött • 750 ml • 14% • Italien • <0,3 g/100 ml

Efter storsuccén La Vecchia Via Barbera släpps nu äntligen en exklusiv Barbaresco i samma serie! Barbaresco klassas som ett av Piemontes främsta vindistrikt, där den omåttligt populära nebbiolodruvan står i fokus. Dessa viner ligger oftast i prisklasser långt över 200 kr, så denna flaska för 169 kr kan betraktas som ett mycket prisvärt vin!

169 kr

Till drycken