Krämig pasta med smörstekt kantarell och saftig ryggbiff - Dinadrycker

Krämig pasta med smörstekt kantarell och saftig ryggbiff

En smakrik och mustig pastarätt som passar perfekt att servera tillsammans med ett trevligt glas rött! Givetvis kan kantarellerna bytas ut mot exempelvis champinjoner, beroende på smak och säsong.

För 4 personer behöver du:

  • 400 g ryggbiff
  • 400 g kantareller, rensade
  • 500 g pasta
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 1/2 knippe färsk persilja
  • 1 dl rött vin
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk soja
  • 2 msk oxfond
  • 3 dl parmesan (riven)

Så här gör du:

  1. Skär köttet i mindre bitar, salta och peppra ordentligt. Hetta upp en panna och låt den bli riktigt varm. Bryn köttbitarna hårt i lite olja. Ställ sedan köttet åt sidan och låt det vila.
  2. Hacka löken och fräs den i samma panna som köttet (utan att diska ur). Låt steka en stund och addera sedan vinet.
  3. Häll på grädde, oxfond, och soja. Medan det puttrar, koka pastan al dente i välsaltat vatten.
  4. Stek även kantarellerna separat i en panna med smör. Salta och peppra.
  5. Vänd ner pastan i pannan med såsen och blanda runt väl. Ha därefter i köttet, riv över osten och låt allt gå ihop till en krämig konsistens. Toppa med svampen, mer ost, persilja och några drag på svartpepparkvarnen!

Beställ dryck:

Maison de Chêne

Rött • 750 ml • 13% • Frankrike • <0,3 g/100 ml

Detta hyllade röda vin bjuder på fransk elegans till ett oslagbart pris! För blott 85 kr är det Systembolagets billigaste pinot noir från Frankrike. Doft och smak imponerar med friska och bäriga toner av mogna jordgubbar, körsbär och lingon i fokus. Perfekt att servera till lättare kötträtter, kyckling eller lagrade hårdostar och charkuterier!

85 kr

Till drycken