Krispiga fish tacos med både hetta & sötma - Dinadrycker

Krispiga fish tacos med både hetta & sötma

Frasigt panerad torsk i mjuka tortillabröd med krispig kålsallad, het majo och en fruktig salsa på mango och avokado!

För 4 personer behöver du:

  • 600 gr torsk
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl panko eller strödbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 pkt fryst mango
  • 2 st avokado
  • 1 kruka koriander
  • 2 st lime
  • 1 st röd chili
  • 2 dl majonnäs (hemgjord eller köpt)
  • 2 msk srirashasås
  • 1 bit vitkål
  • Små tortillabröd
  • Olja till fritering

Så här gör du:

  1. Salta torsken och skär i lagom stora bitar för att passa i tacon. Doppa bitarna i mjöl, uppvispat ägg och sedan panko.
  2. Strimla vitkålen fint.
  3. Tina mangon till rumstemperatur och lägg i en skål. Tillsätt tärnad avokado, strimlad chili, hackad koriander (ca 2/3 av krukan) samt limezest och juice från en lime. Rör och låt stå till servering.
  4. Blanda srirasha med majonnäsen och smaka upp med lite extra vitvinsvinäger och salt.
  5. Häll olja i en hög kastrull så att du har ca 1,5 cm på botten. Hetta upp oljan till ca 170°C. Kontrollera med en köttermometer om du är osäker. Fritera fisken tills gyllene.
  6. Stek bröden i panna tills de blir varma och får lite färg.
  7. Lägg kål i botten av brödet, toppa med mangosalsan, fisken, majon och lite extra koriander.

Beställ dryck:

Relax Riesling

Vitt • 750 ml • 8,5% • Tyskland • 4,3 g/100 ml

Denna tyska Riesling är ett lättgillat, läskande och fruktigt vitt vin som dessutom är oerhört matvänligt. Det självklara valet till kryddstarka rätter, gärna med inspiration från det asiatiska köket, men minst lika härligt att avnjuta precis som det är! Vinet finns på de flesta Systembolag, annars går det utmärkt att klicka sig vidare och beställa flaskan till din lokala butik!

79 kr

Till drycken