Krispigt panerad spätta med potatispuré, krämig räksallad, dillslungade ärtor, rädisa och citron - Dinadrycker

Krispigt panerad spätta med potatispuré, krämig räksallad, dillslungade ärtor, rädisa och citron

Så gott och tipset för att lyckas med den perfekta potatispurén är, överraskande nog, mängden smör. Ju mer smör desto bättre puré!

För 4 personer behöver du:

  • Spättafiléer
  • Potatis
  • Salt
  • Smör
  • Mjölk
  • Mjöl
  • Ägg
  • Ströbröd
  • Räkor
  • Majonnäs
  • Smetana (eller crème fraiche)
  • Dill
  • Pepparrot
  • Citron
  • Socker
  • Olivolja

Så här gör du:

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten (fega inte med saltet här). Pressa potatisen när den är klar och addera rikligt med rumstempererat smör och en skvätt varm mjölk. Blanda och rör om. Salta om det behövs.
  2. Panera spättan genom att doppa den i mjöl blandat med salt. Sedan doppar du fisken i ägg och till sist ströbröd. Stek fisken på hög värme i smör tills den blivit gyllene. Skala räkorna och blanda med majonnäs och smetana (eller crème fraiche), dill, pepparrot och en skvätt citron.
  3. Låt ärtorna sjuda i vatten med lite salt och socker tills de är varma. Häll av vattnet och slunga tillsammans med dill, citron och olivolja.
  4. Sätt samman rätten och toppa med rädisa och lite olivolja. Fantastiskt gott! Smaklig spis.

Beställ dryck:

Enzo Bartoli Dolcetto

Rött • 750 ml • 13% • Italien • 0,3 g/100 ml

Enzo Bartoli Dolcetto har en fruktig och nyanserad smak av mörka körsbär, blåbär, plommon, kryddor och sötmandel. Det är ett elegant vin med behaglig syra och mjuka tanniner. Vinet passar utmärkt till pasta, pizza, lättare kötträtter och plockmat.

99 kr

Till drycken