Laxsashimi med sesammajonnäs, Nouc Chamsås och vårlök - Dinadrycker

Laxsashimi med sesammajonnäs, Nouc Chamsås och vårlök

En rätt full av smaker som dessutom är väldigt enkel att laga. Perfekt att servera som förrätt, precis som den är eller tillsammans med ris som en matigare huvudrätt. Nouc Cham är en riktig smakbomb till sås med hög syra och umami – helt klart värt att testa. 

För 4 personer behöver du:

  • 600 g Salmalax
  • 1 dl limejuice
  • 1 dl fisksås
  • 1 dl socker
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten röd chili
  • Gurka
  • 1 Knippe rädisor
  • 1 Knippe vårlök/salladslök
  • 2 dl Hellmans majonnäs (eller hemgjord)
  • 2 msk soja
  • 2 msk sesamolja
  • Sesamfrön (valfritt)

Så här gör du:

  1. Blanda lika delar limejuice, fisksås och socker i en skål. Rör tills sockret löst sig.
  2. Tillsätt skivad vitlök och skivad chili och låt sedan såsen dra i 30 min-1h.
  3. Blanda majonnäs, soja och sesamolja. Smaka av med lite vinäger och salt om det behövs.
  4. Skär laxen i skivor och lägg på ett serveringsfat eller på en tallrik.
  5. Fördela skuren gurka, rädisa och vårlök jämnt över laxen och slå på Nouc Cham-såsen.
  6. Klicka på majonnäsen och toppa med sesamfrön.

Beställ dryck:

Relax Riesling

Vitt • 750 ml • 8,5% • Tyskland • 4,3 g/100 ml

Denna tyska Riesling är ett lättgillat, läskande och fruktigt vitt vin som dessutom är oerhört matvänligt. Det självklara valet till kryddstarka rätter, gärna med inspiration från det asiatiska köket, men minst lika härligt att avnjuta precis som det är! Vinet finns på de flesta Systembolag, annars går det utmärkt att klicka sig vidare och beställa flaskan till din lokala butik!

79 kr

Till drycken