Melanzane di Parmigana - Dinadrycker

Melanzane di Parmigana

En rätt som verkligen andas Italien – enkel att laga och otroligt god!

För 4 personer behöver du:

  • 2 st stora auberginer
  • 1 burk passerade tomater
  • 2 st mozzarella
  • 1 st kruka basilika
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk olivolja
  • Parmesan
  • Salt & Peppar

Så här gör du:

  1. Skär aubergine i 1 cm tjocka skivor, salta och lägg under press, försök få bort så mycket vätska som möjligt annars kan det smaka lite bittert. Torka auberginerna torra och stek i olivolja tills de fått fin färg.
  2. Skala och krossa vitlöken, stek på medelvärme i olivolja, addera hälften av basilikan och stek i tills vitlöken fått fin färg.
  3. Tillsätt passerade tomater, salta och peppra, låt sjuda i ca 10 min. Plocka upp basilikan och vitlöken och sätt åt sidan.
  4. Skiva mozzarellan. Varva aubergine och mozzarella i en ugnsfast form. Häll på tomatsåsen och toppa med parmesan. Baka i ugnen på 200°C i ca 20 min. Toppa med färsk basilika innan servering.

Beställ dryck:

Ruby Pinot Noir

Rött • 750 ml • 12% • Italien • 1,1 g/100 ml

Nu lanseras en efterlängtad nyhet från Laila Bagge! Detta röda vin är en solkysst pinot noir från vinlandet numero uno - Italien. Doft och smak bjuder på tydliga inslag av mörka körsbär och röda vinbär som samspelar med en frisk syra och en inbjudande kryddighet. Ett elegant matvin som passar perfekt till klassiska italienska rätter såsom pizza, pasta och lasagne, men även till lagrade hårdostar, charkuterier och säsongens långkok!

95 kr

Till drycken