Pannstekt röding med vitvinssås och kokt potatis - Dinadrycker

Pannstekt röding med vitvinssås och kokt potatis

Lyxigt och lättlagat, den smakrika rödingen toppas här med forellrom och krasse!

För 4 personer behöver du:

  • 4 st rödingfiléer (ca 150 g per person)
  • 200 g smör (rumstempererat)
  • 3 st schalottenlökar
  • 1 Citron
  • Krasse
  • 1 burk forellrom eller stenbitsrom
  • 4 dl vitt vin / matlagningsvin
  • 4 dl matlagningsgrädde

Så här gör du:

  1. Koka potatisen.
  2. Strimla schalottenlöken och svetta i en stor klick smör, tillsätt därefter det vita vinet och grädden. Låt puttra och smaka av med salt.
  3. Sila såsen, men spara löken till senare.
  4. Smörstek rödingfiléerna med skinnsidan nedåt tills de är nästan klara. Vänd och stek hastigt på köttsidan.
  5. Lägg upp fisken på en tallrik, tillsätt såsen och garnera med rom, krasse och den sparade löken.
  6. Servera med nykokt potatis och njut!

Beställ dryck:

Castillo de Molina Pinot Noir

Rött • 3000 ml • 13,5% • Chile • <0,3 g/100 ml

Nu lanseras en exklusiv nyhet i Systembolagets fasta sortiment! Denna eleganta pinot noir är odlad i ett svalt höghöjdsklimat vilket ger ett lätt rött vin med friska bärtoner, eleganta tanniner och en välbalanserad syra. Ett utmärkt matvin som kan matchas till en rad olika maträtter!

279 kr

Till drycken