Pannstekt röding med vitvinssås och kokt potatis - Dinadrycker

Pannstekt röding med vitvinssås och kokt potatis

Lyxigt och lättlagat, den smakrika rödingen toppas här med forellrom och krasse!

För 4 personer behöver du:

  • 4 st rödingfiléer (ca 150 g per person)
  • 200 g smör (rumstempererat)
  • 3 st schalottenlökar
  • 1 Citron
  • Krasse
  • 1 burk forellrom eller stenbitsrom
  • 4 dl vitt vin / matlagningsvin
  • 4 dl matlagningsgrädde

Så här gör du:

  1. Koka potatisen.
  2. Strimla schalottenlöken och svetta i en stor klick smör, tillsätt därefter det vita vinet och grädden. Låt puttra och smaka av med salt.
  3. Sila såsen, men spara löken till senare.
  4. Smörstek rödingfiléerna med skinnsidan nedåt tills de är nästan klara. Vänd och stek hastigt på köttsidan.
  5. Lägg upp fisken på en tallrik, tillsätt såsen och garnera med rom, krasse och den sparade löken.
  6. Servera med nykokt potatis och njut!

Beställ dryck:

Maison de Chêne Chardonnay

Vitt • 750 ml • 13% • Frankrike • 0,6 g/100 ml

Enbart fina betyg till Systembolagets bäst prissatta chardonnay från Frankrike - ett vin som verkligen lever upp till citatet ”Ruskigt mycket vin för pengarna!". Doft och smak bjuder på generösa inslag av gula äpplen, solmogen persika och frisk citrus som samspelar med hintar av färska örter i avslutningen. För 82 kr får du här ett friskt och matvänligt vitt vin som lyfter fram det bästa i varje tugga. Längre ner på sidan hittar du ett passande recept!

82 kr

Till drycken