Pasta al ragu med buffelmozzarella - Dinadrycker

Pasta al ragu med buffelmozzarella

Pappardelle med långkokt ragu på högrev, buffelmozzarella, parmesan och persilja. Att byta ut köttfärs till förmån för tärnad högrev är väl värt! Extra plus för att maträtten i princip tillagar sig själv!

För 4 personer behöver du:

  • 1 kg högrev
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 medelstora gula lökar
  • 2 stjälkar selleri
  • 4 dl rött vin
  • 4 dl köttbuljong eller fond
  • 2 burkar körsbärstomater
  • 2 lagerblad
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 10 svartpepparkorn
  • Salt efter eget tycke
  • Pappardelle-pasta för 4 personer
  • 2 buffelmozzarella
  • 1 kruka persilja
  • Riven parmesan

Så här gör du:

  1. Tärna köttet i kuber om 1x1cm. Stek i olja tills dem fått ordentligt med färg.
  2. Addera hackad vitlök, schalottenlök, och selleri. Låt det gröna svettas i några minuter. Häll i rödvin och reducera i några minuter. Addera kvalitativa körsbärstomater på burk, köttfond eller buljong, lagerblad, timjan, rosmarin, salt och svartpepparkorn. Låt sjuda i precis så många timmar som du känner för. Ju längre desto mer integrerade blir smakerna!
  3. Servera med pappardelle, buffelmozzarella, parmesan, färsk persilja och lite ringlad olivolja!

Beställ dryck:

Massetti Sangiovese

Rött • 1000 ml • 13% • Italien • 1,0 g/100 ml

Världspremiär för fyndklassade och smakrika Massetti Sangiovese på generös 1-litersbutelj! Efter storsuccén “Massetti Chianti” lanseras nu den efterlängtade uppföljaren i form av detta hyllade röda vin. Precis som hos sin föregångare ligger fokus på kvalitet och smakrikedom till en attraktiv prislapp. Utmärkt att servera vid såväl stora bjudningar som trevliga middagar!

89 kr

Till drycken