Pasta Carbonara - Dinadrycker

Pasta Carbonara

En älskad klassiker när det kommer till pasta – och det med rätta! Mycket enkel att laga och otroligt god.

För 4 personer behöver du:

  • Spaghetti för 4 personer
  • 250-300 g rökt sidfläsk
  • 2 st schalottenlökar
  • 4 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • ca 2-3 dl riven parmesan
  • Svartpeppar
  • Färsk persilja
  • 4 extra äggulor till servering (äggvitan kan sparas i kylen och användas till någonting annat)

Så här gör du:

  1. Skär sidfläsket i mindre bitar och stek tills den är krispig. Tillsätt hackad schalottenlök och fräs försiktigt tills den är mjuk.
  2. Blanda ägg med riven parmesan, en nypa salt och nymalen svartpeppar.
  3. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen, häll av när den är nästan klar. Häll över pastan till fläsket och löken. Blanda runt.
  4. Tillsätt äggblandningen och rör om tills det blir krämigt. Tillsätt hackad persilja.
  5. Lägg alla godsaker på en tallrik, toppa med mer riven parmesan, en rå äggula och färsk persilja!

Beställ dryck:

Pour Toi Pinot Noir

Rött • 750 ml • 13% • Frankrike • 0,4 g/100 ml

Efter framgångarna med John Lundviks senaste succébubbel kommer äntligen uppföljaren! Den folkkära artisten lanserar nu Pour Toi Pinot Noir - ett elegant rött vin som belönats med guld i den internationella tävlingen Gilbert & Gaillard. Perfekt att matcha till en rad olika maträtter!

99 kr

Till drycken