Pasta Vongole - Dinadrycker

Pasta Vongole

Spagetti Vongole med en underbar vitvins- och körsbärstomatsås med chili, vitlök, schalottenlök, selleri, olivolja och persilja. Så gott! Perfekt när du bjuder hem vännerna på middag. Bara att ställa ett stort fat mitt på bordet och låta gästerna hugga in!

För 4 personer behöver du:

  • 1 kg färska musslor
  • 400 g spaghetti
  • 1/2 st röd chili
  • 4 st schalottenlök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1/2 selleri
  • 1/2 kruka färsk persilja
  • 4 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt

Så här gör du:

  1. Fräs hackad schalottenlök, vitlök, selleri och chili i smör och olivolja i några minuter. Tillsätt körsbärstomater och vinet, låt puttra i några minuter.
  2. Tillsätt saltat vatten och därefter musslorna. Låt koka under lock tills musslor öppnat sig. Tillsätt extra olivolja för att göra såsen fylligare.
  3. Koka upp pasta, blanda ner musslorna och servera direkt, gärna på ett stort fat.

Beställ dryck:

Ascot Crisp White

Vitt • 750 ml • 12,5% • USA • 0,5 g/100 ml

Vinet görs på en ohelig blandning av Chardonnay, Riesling, Chenin Blanc och Pinot Grigio. Om du är en av alla dem som älskar torra vita viner så kommer Ascot Crisp White garanterat falla dig i smaken. Att det dessutom är prissänkt 50% från 199 kr till 99 kr gör ju inte saken sämre.

99 kr

Till drycken