Pasta Vongole - Dinadrycker

Pasta Vongole

Spagetti Vongole med en underbar vitvins- och körsbärstomatsås med chili, vitlök, schalottenlök, selleri, olivolja och persilja. Så gott! Perfekt när du bjuder hem vännerna på middag. Bara att ställa ett stort fat mitt på bordet och låta gästerna hugga in!

För 4 personer behöver du:

  • 1 kg färska musslor
  • 400 g spaghetti
  • 1/2 st röd chili
  • 4 st schalottenlök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1/2 selleri
  • 1/2 kruka färsk persilja
  • 4 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt

Så här gör du:

  1. Fräs hackad schalottenlök, vitlök, selleri och chili i smör och olivolja i några minuter. Tillsätt körsbärstomater och vinet, låt puttra i några minuter.
  2. Tillsätt saltat vatten och därefter musslorna. Låt koka under lock tills musslor öppnat sig. Tillsätt extra olivolja för att göra såsen fylligare.
  3. Koka upp pasta, blanda ner musslorna och servera direkt, gärna på ett stort fat.

Beställ dryck:

MZ Chardonnay by Måns Zelmerlöw

Vitt • 750 ml • 12,5% • Frankrike • 0,8 g/100 ml

Hyllningarna fullkomligt haglar över denna NYHET från Måns Zelmerlöw! Senaste tillskottet i artistens vinserie är en uttrycksfull chardonnay med friska toner av gröna äpplen, päron, stenfrukt och vita blommor. Den eleganta mineraliteten och friska syran gör detta till ett utmärkt matvin, perfekt att matcha till klassisk medelhavsmat. Kort och gott, ett torrt vitt vin som passar både nybörjare och vinentusiaster!

99 kr

Till drycken