Puffade gyoza-kex med sojamarinerad lax, forellrom, sesammajonnäs, gurka, vårlök, chili, rädisa och koriander. - Dinadrycker

Puffade gyoza-kex med sojamarinerad lax, forellrom, sesammajonnäs, gurka, vårlök, chili, rädisa och koriander.

Tveklöst delikat och väldigt enkelt att göra! En perfekt start på middagen och de passar även på buffén då gyoza-kexen håller sig krispiga länge.

För 4 personer behöver du:

  • 6 st Gyoza-blad (deg som finns att köpa i färdiga blad på ditt lokala asiatiska livs)
  • 80 gr laxfilé
  • 0,8 dl rapsolja
  • 1 ägg Vinäger (enligt eget smak och tycke)
  • Dijonsenap
  • 1 msk Sesamolja
  • 6 cm gurka
  • Chili
  • Salt
  • Rädisa
  • Japansk soja
  • Forellrom
  • Koriander
  • Vårlök eller liknande

Så här gör du:

  1. Fritera gyoza-bladen i en panna med rapsolja i bara några sekunder så att det puffas upp. Lägg dem på hushållspapper för vila.
  2. Gör cirka 1 dl vanlig majonnäs med ägg, vinäger, dijonsenap och olja. Addera sesamolja och salt. Smaka av och addera ytterligare sesamolja och salt om det behövs
  3. Skär och hacka gurka, chili, rädisa och vårlök.
  4. Skär laxen i kuber och addera japansk soja (typ Kikkoman). Rör runt och var redo att servera ganska omgående.
  5. Lägg det puffade gyoza-kexet på en tallrik och addera alla ingredienser. Toppa med forellrom och koriander. Underbart gott!

Beställ dryck:

CHILL OUT Cuvée Rosé Pays d’Oc

Rosé • 1000 ml • 12% • Frankrike • <0,3 g/100 ml

Nu kan du plocka hem en bit av den Franska rivieran i form av detta utpräglade matvin som får alla dagar att kännas som 30 grader och sol. Cuvée Rosé Pays d’Oc är ett krispigt och fruktigt rosévin med en härligt ljusrosa kulör och tydlig karaktär av hallon, röda vinbär, citrus och färska örter.

89 kr

Till drycken