Ragu Papardelle - Dinadrycker

Ragu Papardelle

Pappardelle med ragu på högrev, salsiccia, mängder med grönsaker och röd vin. Hela härligheten toppas med generösa mängder mozzarella, parmesan och persilja. Underbart gott och här är stalltipset att använda högrev som du skär i kuber istället för köttfärs. En maträtt som är packad med smak och som nästan tillagar sig själv!

För 4 personer behöver du:

  • 1 kg Högrev
  • 2 st gul lök
  • 2 st stjälkar stjälkselleri
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 dl rött vin
  • 1 burk krossade tomater
  • 5 dl köttbuljong
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 3 st lagerblad
  • 3 st Mozzarella (gärna buffelmozzarella)
  • Parmesan
  • Papardelle till 6 personer

Så här gör du:

  1. Skär köttet i kuber om 1×1 cm. Stek köttet i lite olja på hög värme så de får rejält med yta. Lägg det stekta köttet i en kastrull. Addera hackad lök, stjälkselleri och vitlök till kastrullen och fortsätt steka några minuter så grönsakerna svettas lite.
  2. Addera rött vin och låt koka ner till 1/3 återstår. Addera buljong, krossade tomater och örterna.
  3. Låt koka minst 2h men gärna 5h. Smaka av med salt om det behövs. När ragun är klar kan du med fördel krossa köttet lite med en sked eller en stomp så att köttet går sönder och blandas lite med såsen. Detta hjälper också till att göra såsen lite tätare.
  4. Koka pasta för de antal personer ni är i saltat vatten och häll av. Blanda ragun med pastan.

Beställ dryck:

Bollo Sangiovese

Rött • 750 ml • 13,5% • Italien • 0,3 g/100 ml

Vinet är fylligt med välbalanserade ekfatstoner och mjuka tanniner. Den friska syran bidrar till ett långt härligt avslut som bjuder på en mild pepprighet. Servera Bollo till alla typer av pastarätter eller njut helt på egen hand.

119 kr

Till drycken