Salsicciapasta med saffran och mascarpone - Dinadrycker

Salsicciapasta med saffran och mascarpone

En mycket smakrik pastarätt som är enkel att laga och otroligt god – den kryddiga salsiccian gifter sig perfekt med de finstämda tonerna av saffran!

För 4 personer behöver du:

  • 300 g salsicciafärs
  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mascarpone
  • 0,5 g saffran, gärna hela pistiller men malen går bra
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk socker
  • Nymalen svartpeppar
  • 400 g valfri pasta
  • Olivolja
  • Till servering: 2 st burrata eller mozzarella, eventuellt färsk basilika

Så här gör du:

  1. Mortla saffran med salt och socker. Häll sedan över till ett glas och tillsätt 0,5 dl vatten och blanda. Låt stå och dra under tiden du tillagar färsen.
  2. Stek färsen i lite olivolja tills den får en fin yta.
  3. Tillsätt schalottenlök och vitlök i stekpannan och stek tills det mjuknat utan att ta färg.
  4. Addera tomatpuré och stek i några minuter till den får en djupare röd färg.
  5. Tillsätt vitt vin och saffransvätskan. Låt koka in nästan helt och hållet.
  6. Gå i med grädde och marscarpone. Blanda om tills mascarponen smält. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  7. Koka pastan al dente. Spara en skvätt av pastavattnet innan du häller av pastan.
  8. Vänd ner pastan i såsen och tillsätt en skvätt pastavatten. Blanda om allt. Servera direkt och toppa med burrata. Ringla över lite olivolja och nymalen svartpeppar.

Beställ dryck:

Il Capolavoro Selezione Delicata

Rött • 3000 ml • 13% • Italein • 1,4 g/100 ml

PREMIÄR - smakrik boxnyhet gjord på två av Italiens älsklingsdruvor. Detta generösa röda vin är fullproppat med fruktiga smaker av mörka körsbär och plommon som samspelar med toner av kaffe och mörk choklad. Perfekt till säsongens mustiga kötträtter eller till charkbrickan. Givetvis kan vinet även avnjutas precis som det är!

199 kr

Till drycken