Snabb variant på Polpette - Dinadrycker

Snabb variant på Polpette

Polpette är italienska köttbullar, här gjorda på smakrik salsicciafärs. Resultatet är en underbart god pastarätt med både kryddighet och finess – enkel att laga och en garanterad succé!

För 4 personer behöver du:

  • 300 g färsk salsiccia (färska korvar eller färs)
  • 1 burk passerade tomater
  • 1 kruka basilika
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • Parmesan
  • Salt & Peppar
  • Pasta

Så här gör du:

  1. Skala och krossa vitlöken. Dra av skinnet från korven och forma färsen till bollar (tänk köttbullar). Stek salsicciabollarna tillsammans med vitlöken i olivolja på medelvärme tills de är gyllenbruna.
  2. Lägg i hälften av basilikan och stek i ytterligare 2 min. Tillsätt passerade tomater. Salta, peppra och låt sjuda i ca 10 min till. Koka pastan under tiden.
  3. Blanda pastan med såsen och köttbullarna, riv över parmesan och toppa med färsk basilika.

Beställ dryck:

Ruby Pinot Noir

Rött • 750 ml • 12% • Italien • 1,1 g/100 ml

Nu lanseras en efterlängtad nyhet från Laila Bagge! Detta röda vin är en solkysst pinot noir från vinlandet numero uno - Italien. Doft och smak bjuder på tydliga inslag av mörka körsbär och röda vinbär som samspelar med en frisk syra och en inbjudande kryddighet. Ett elegant matvin som passar perfekt till klassiska italienska rätter såsom pizza, pasta och lasagne, men även till lagrade hårdostar, charkuterier och säsongens långkok!

95 kr

Till drycken