Spaghetti alla puttanesca med ramslök - Dinadrycker

Spaghetti alla puttanesca med ramslök

En riktig klassiker till pastarätt – både enkel, elegant och otroligt smakrik!

För 4 personer behöver du:

  • 400 g spaghetti
  • 1 burk konserverade körsbärstomater
  • 0,5 dl olivolja
  • 10 ramslöksblad
  • 3 tsk sardellkräm eller 5 st sardeller, hackade
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl svarta urkärnade oliver, halverade
  • 2 msk kapris
  • Hackad persilja eller hackad basilika
  • Parmesan

Så här gör du:

  1. Hacka ner ramslöken i mindre bitar.
  2. Värm upp olivolja i en kastrull. Fräs ramslöken en stund utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuré och sardeller. Låt allt fräsa med.
  3. Tillsätt konserverade körsbärstomater, oliver och kapris. Gärna lite hackad basilika.
  4. Låt såsen puttra under lock i 20-25 minuter.
  5. Koka upp rikligt med saltat vatten och koka spaghettin al dente. Häll av vattnet med spara lite pastavatten på sidan.
  6. Slunga ihop spaghettin med såsen och tillsätt en skvätt pastavatten med lite riven parmesan.
  7. Servera och toppa med riven parmesan och örter.

Beställ dryck:

Il Capolavoro Piemonte Rosso

Rött • 750 ml • 14% • Italien • 0,8 g/100 ml

Detta flerfaldigt fyndklassade och hyllade vin bjuder på en lättgillad och livlig smakupplevelse från en av världens mest eftertraktade vinregioner - vackra Piemonte i norra Italien. Inte nog med det, det är dessutom Systembolagets billigaste röda vin från Piemonte!

79 kr

Till drycken