Stekt pilgrimsmussla med brynt smörkräm - Dinadrycker

Stekt pilgrimsmussla med brynt smörkräm

Serveras med krutongsmulor smaksatta med dill och vitlök, citronpicklad fänkål och körvel!

För 4 personer behöver du:

  • 4 pilgrimsmusslor
  • 1 ägg
  • 2 dl neutral olja
  • 25 gr smör att bryna
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 citron
  • 2 skivor vitt bröd
  • Smör att steka i
  • 1 kruka dill
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 liten fänkål
  • 1 kruka körvel

Så här gör du:

  1. Bryn smöret och häll av merparten förutom det brynta i botten av kastrullen. Addera vispgrädden och låt koka upp. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna lite. Knäck i ett helt ägg. Mixa med stavmixer och häll försiktigt i neutral olja tills du uppnått en tjock och silkeslen textur på krämen. Smaka av med salt, lite citronsaft och rivet citronskal.
  2. Kläm ur resten av citronsaften i en skål och lägg i tunt hyvlad fänkål. Låt stå i 20–30 minuter.
  3. Mixa brödet till smulor och stek i rikligt med smör tills gyllene. Addera en pressad vitlöksklyfta samt finhackad dill. Stek i ytterligare 5 minuter och häll sedan av på hushållspapper för att torka.
  4. Stek musslorna i olja på hög värme och addera en klick smör. 1–2 minuter på varje sida beroende på hur varm plattan är sam hur välstekt du gillar dina pilgrimsmusslor.
  5. Lägg upp allt i ett tomt musselskal eller på en tallrik och toppa med lite färsk körvel. Servera tillsammans med bubbel och den festliga förrätten är ett faktum!

Beställ dryck:

Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut

Bubbel • 750 ml • 11,5% • Frankrike • 1,0 g/100 ml

Fleur de Vignoble - en frisk fläkt på bubbelhimlen med fräsch framtoning och fransk elegans som redan kammat hem ett flertal priser och topprecensioner! Tack vare den sprudlande friskheten passar detta vin perfekt att servera som festlig välkomstskål eller aperitif.

120 kr

Till drycken