Tagliata med ryggbiff - Dinadrycker

Tagliata med ryggbiff

Denna lyxiga italienska klassiker består av tunt skuren, saftigt grillad ryggbiff vilande på en härlig bädd av ruccola och endivesallad. Det hela toppas med rostade solrosfrön och en fräsch vinägrett. En utmärkt rätt att servera under sommarens grillkvällar!

För 4 personer behöver du:

  • 600g ryggbiff eller entrecote
  • 1 påse ruccola
  • 1 endivesallad
  • 1 bukettbroccoli eller liknande
  • 1 pkt körsbärstomater av bästa kvalité
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl neutral olja
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 st bananschalottenlök
  • 3 msk balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • Solrosfrön
  • Salt & Peppar

Så här gör du:

  1. Knäck ett ägg i en behållare för stavmixer och tillsätt vinäger och dijonsenap. Mixa så att allt blandas och addera sedan olja i en strid ström medan du mixar tills du får en fin majonnäs. Tillsätt parmesan, blanda och smaka av med salt och eventuellt mer vinäger. Spara i kylen till servering.
  2. Koka potatisen mjuk. Häll av och låt komma ner i temperatur. Lägg på en plåt. Krossa potatisen lätt med handen eller med ett glas. Lägg på en klick smör på varje potatis. Rosta i ugnen på 200° C i ca 45-60 min.
  3. Salta och peppra köttet runt om. Grilla på hög värme tills det fått fin färg. Lägg åt sidan på indirekt värme tills det når en innertemperatur på 54°C.
  4. Grilla bukettbroccoli och tomater tills de får fin färg. Lägg åt sidan till servering.
  5. Hacka schalottenlöken fint och lägg i en skål. Tillsätt olja och balsamvinäger och blanda runt. Spara till servering.
  6. Rosta solrosfrön i en torr panna tills de får fin färg, salta och spara till servering.
  7. Dela ner endivesalladen i mindre bitar.
  8. Lägg upp allt på ett stort fat och drizzla över lökvinägretten lite här och där. Sen är det bara att njuta!

Beställ dryck:

Il Capolavoro Appassimento Rosso

Rött • 750 ml • 14,5% • Italien • 1,1 g/100 ml

Här har du ett läckert djuprött och smakintensivt italienskt vin som passar till mustiga grytor, rätter av vilt, samt hårda ostar.

76 kr

Till drycken