Torsk Grenoble med rödbetor, kapris och friterad persilja - Dinadrycker

Torsk Grenoble med rödbetor, kapris och friterad persilja

Det är inte mycket som slår en perfekt stekt torsk med klassiska tillbehör och friterad persilja som kronan på verket!

För 4 personer behöver du:

  • 4 stora torskfiléer (gärna med skinnet kvar)
  • 4 msk vetemjöl
  • 10-14 delikatesspotatisar
  • 2 dl liten kapris
  • 2 dl cocktailkapris
  • 4 st rödbetor
  • 1 kruka persilja
  • Smör

Så här gör du:

  1. Koka rödbetorna mjuka. Kyl ner i kallt vatten och dra av skalet
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten
  3. Krama vätskan ur kaprisen och tärna de kokta rödbetorna
  4. Häll lite olja i stekpannan och stek persiljan tills den fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Stek kapris och rödbetor i några minuter. Tillsätt en rejäl klick smör (ca 100 gr). Låt smöret smälta ner och bli lite nötigt i färgen
  5. Salta torsken på båda sidor och vänd i mjöl. Häll lite olja i stekpannan. Stek torsken (med skinnsidan nedåt) på hög värme i några minuter. Sänk värmen och tillsätt en rejäl klick smör. Ös fisken tills den nästan faller isär eller tills den når en innertemperatur på 48-50°C
  6. Lägg fisken på ett fat och toppa med rödbetor, kapris, persilja och brynt smör

Beställ dryck:

Alpha Chardonnay

Vitt • 3000 ml • 12,5% • Australien • 0,8 g/100 ml

Fyndklassad, generös och oerhört prisvärd box under tvåhundringen! Detta vita vin är gjort på 100 % Chardonnay som mognat under Australiens strålande sol. Ett fylligt, smakrikt och friskt vin som passar utmärkt till allt vad grillen har att erbjuda, eller som sällskapsvin i goda vänners lag!

219 kr

Till drycken