Tostadas med pata negra och manchego - Dinadrycker

Tostadas med pata negra och manchego

Servera som lyxiga snacks, tilltugg eller förrätt – du bestämmer!

För 4 personer behöver du:

  • 8 skivor toastbröd
  • 100 gr pata negra
  • Philadelphia (eller annan motsvarande färskost) efter behag
  • Riven manchego efter behag
  • 1 kruka gräslök
  • Dijonsenap efter behag
  • 1 citron

Så här gör du:

  1. Bred ett lager färskost på ena sidan av ena toastbrödet. Strössla över hackad gräslök, en väl tilltagen mängd fint riven manchego samt någon skiva pata negra. Bred ut lite dijonsenap på ena sidan av andra brödet och lägg på som ett lock, pressa ihop.
  2. Stek i smör på medelvärme. Addera en ny klick smör efter att du flippat över mackan och stek långsamt tills gyllene på båda sidor.
  3. Blanda färskost med riven manchego, en liten skvätt citronjuice och salt. Rör till en kräm och smaka av. Toppa mackan med krämen och riven manchego!

Beställ dryck:

Maison Vialade Pinot Noir

Rött • 750 ml • 13,5% • Frankrike • <0,3 g/100 ml

Detta välgjorda vin kommer från Languedoc i södra Frankrike - en mycket klassisk vinregion som ofta anses vara det område utanför Bourgogne som odlar bäst pinot noir. Utmärkt att avnjuta som sällskapsvin, gärna tillsammans med hårdost och chark, eller att servera till smakrika kycklingrätter, vit fisk med brynt smör eller krämig svamppasta. Servera gärna vinet lätt kylt i stora kupor för att verkligen locka fram den fruktiga fräschören!

89 kr

Till drycken