Ugnsbakad torskrygg med krossad färskpotatis, räkor, rostade hasselnötter och rikligt med brynt smör! - Dinadrycker

Ugnsbakad torskrygg med krossad färskpotatis, räkor, rostade hasselnötter och rikligt med brynt smör!

En fantastiskt smakrik fiskrätt och en utmärkt sommarmåltid.

För 4 personer behöver du:

  • Torskrygg
  • Salt
  • Färskpotatis
  • Dill
  • Fänkål
  • Citron
  • Socker
  • Handskalade räkor
  • Hasselnötter
  • Olivolja
  • Smör
  • Pepparrot

Så här gör du:

  1. Skär torsken i bitar av önskad storlek och lägg i saltat vatten. Låt stå ca 30 minuter. Använd den mängd salt du anser att fisken behöver.
  2. Koka potatisen med en rejäl nypa salt och rikligt med dill.
  3. Skär fänkålen tunt och addera citronsaft, citronskal och en liten nypa socker.
  4. Skala räkorna, hacka dill och hasselnötter.
  5. Torka torsken med hushållspapper och lägg bitarna i en ugnssäker form eller på en plåt. Addera olivolja och ställ in i ugnen på 100°C till dess att fisken nått en innertemperatur på 45°C.
  6. Blanda fänkålen med räkorna och dillen.
  7. Bryn mängder med smör!
  8. Montera maträtten med de krossade potatisarna i botten följt av torsken, fänkåls- och räksalladen och riven pepparrot. Toppa det hela med brynt smör. Underbart gott!

Beställ dryck:

Alpha Chardonnay

Vitt • 3000 ml • 12,5% • Australien • 0,8 g/100 ml

Fyndklassad, generös och oerhört prisvärd box under tvåhundringen! Detta vita vin är gjort på 100 % Chardonnay som mognat under Australiens strålande sol. Ett fylligt, smakrikt och friskt vin som passar utmärkt till allt vad grillen har att erbjuda, eller som sällskapsvin i goda vänners lag!

219 kr

Till drycken