Världens bästa pizza! - Dinadrycker

Världens bästa pizza!

Ofta stämmer faktiskt uttrycket ”less is more”. I det här fallet behövs inte mer än tomatsås, buffelmozzarella, basilika och lite vitlöksolja för att skapa en helt fantastisk pizza. Givetvis spelar degen en stor roll för slutresultatet också. Med det sagt så lägger vi extra fokus på just degen i det här receptet!

För 4 personer behöver du:

  • 700 gram vetemjöl Tipo ”00” Manitoba Cream
  • 200 gram vetemjöl
  • 18 gram salt
  • 10 gram jäst
  • 10 gram olivolja
  • 600 gram vatten
  • San marzano-tomater på burk
  • Vitlök
  • Schalottenlök
  • Honung
  • Balsamvinäger
  • Salt
  • Oregano
  • Basilika
  • Vitlök
  • Olivolja
  • Salt

Så här gör du:

  1. Så här gör du degen: 700 gram vetemjöl av sorten Tipo ”00”, 200 gram vetemjöl av typen Manitoba Cream, 18 gram salt, 10 gram jäst, 10 gram olivolja, 600 gram vatten.
  2. Använd dig av ”flip and fold”-tekniken i cirka 10–15 minuter. Känner du inte till den så finns det gott om instruktionsvideos på YouTube. När du är klar så lägger du degen i en behållare som går att stänga ordentligt och ställer in den i kylen. Vik in kanterna på degen ungefär var sjätte timme i minst två dagar. Två timmar innan servering delar du upp degen i mindre degar om 180 gram som du sedan låter jäsa i rumstemperatur.
  3. Häll en burk San Marzano-tomater i en sil för att bli av med vätskan. Lägg tomaterna i en skål och addera färsk vitlök, schalottenlök, lite honung, balsamvinäger, salt, oregano och basilika. Mixa med en handmixer. Prova dig fram, smaka av och bestäm själv hur du vill ha din tomatsås.
  4. Mixa olivolja, vitlök och salt till en vitlöksolja utifrån dina egna smakpreferenser.
  5. Knåda ut degen och toppa med tomatsåsen, buffelmozzarella och vitlöksoljan. Då detta främst är ett recept på pizzadeg så kan du såklart välja att addera vilka ingredienser du själv är sugen på.
  6. Smaklig spis!

Beställ dryck:

Allegrini Valpolicella Superiore

Rött • 750 ml • 13,5% • Italien • 0,3 g/100 ml

Vinet bjuder på elegans och frisk fruktsyra med fokus på röda bär. Frukten flankeras av en lätt kryddighet och fina cedertoner. Vinet gör sig utmärkt på egen hand men passar ypperligt bra till typiskt italienska rätter.

155 kr

Till drycken