Vit pizza med potatis och rosmarin  - Dinadrycker

Vit pizza med potatis och rosmarin 

En mycket lättlagad och god pizza som passar utmärkt till detta finstämda vin!

För 4 personer behöver du:

  • Pizzadeg: 400 g vetemjöl special, 1 ”ärta” jäst, 2,5 dl vatten, 15 g salt, Olivolja
  • 1 st fast potatis
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 st kvistar färsk rosmarin
  • 1 st mozzarella
  • 3 msk riven parmesan
  • 2 msk olivolja
  • Salt & Peppar

Så här gör du:

  1. Blanda vatten och jäst, tillsätt vetemjölet och knåda ihop till en deg. Tillsätt saltet och knåda i 5 min till. Smörj en plastlåda med lock med olivolja, lägg i degen och ställ i kylen för att jäsa i 12-24 timmar. Dela i 4 delar.
  2. Skiva potatisen i 1 mm tjocka skivor. Skala och skiva vitlöken. Blanda potatisen och vitlöken med olivoljan. Salta och peppra.
  3. Kavla ut degen tunt, lägg på mozzarellan och parmesanen, lägg på potatisen och rosmarinen och grädda på högsta tänkbara värme, gärna på en pizzasten, tills pizzan fått fin färg och potatisen är klar.

Beställ dryck:

Ruby Pinot Noir

Rött • 750 ml • 12% • Italien • 1,1 g/100 ml

Nu lanseras en efterlängtad nyhet från Laila Bagge! Detta röda vin är en solkysst pinot noir från vinlandet numero uno - Italien. Doft och smak bjuder på tydliga inslag av mörka körsbär och röda vinbär som samspelar med en frisk syra och en inbjudande kryddighet. Ett elegant matvin som passar perfekt till klassiska italienska rätter såsom pizza, pasta och lasagne, men även till lagrade hårdostar, charkuterier och säsongens långkok!

95 kr

Till drycken