Vitvinspocherad sparris med beurre blanc - Dinadrycker

Vitvinspocherad sparris med beurre blanc

För 4 personer behöver du:

  • Vit sparris
  • Vitt vin
  • Vatten
  • Smör
  • Salt
  • Schalottenlök
  • Fiskbuljong
  • Vispgrädde
  • Citron
  • Forellrom
  • Löjrom
  • Gräslök
  • Körvel
  • Krasse

Så här gör du:

  1. Skala sparrisen med en potatisskalare från strax under toppen till roten och skär sedan av en bit av änden. I en stekpanna adderar du vitt vin och vatten 30/70 och kokar i några minuter. Tillsätt en rejäl klick smör, en nypa salt och lägg i sparrisen. Låt sjuda tills topparna blivit mjuka och stjälkarna fått fin spänstighet, ca 10-15 minuter beroende på sparrisens tjocklek.
  2. I en kastrull lägger du hackad schalottenlök och en klick smör. Fräs försiktigt i några minuter och häll sedan på vitt vin, en skvätt fiskbuljong och en skvätt grädde. Låt sjuda tills 50% återstår och addera rumstempererat smör en klick i taget samtidigt som du mixar allt med en stavmixer. Du kommer att behöva en ansenlig mängd smör då det trots allt är en smörsås! Fortsätt addera smör tills texturen är len, fyllig och krämig. Smaka av med en skvätt citronsaft och en nypa salt.
  3. Innan du serverar såsen adderar du forellrom, löjrom och hackad gräslök. Lägg allt på en tallrik, garnera med de färska örterna och hugg in!

Beställ dryck:

Arniston Bay Sauvignon Blanc

Vitt • 750 ml • 13,5% • Sydafrika • <0,3 g/100 ml

Nu lanseras en krispig sauvignon blanc i klimatsmart bag in bottle - en smidigare version av bag in box! Druvorna odlas i Sydafrikas svala kustklimat vilket ger ett vin med fruktig fräschör och frisk syra. Utmärkt att avnjuta väl kylt som sällskapsvin eller att servera till lättare maträtter. Den smarta flaskan finns på utvalda Systembolag, annars kan den enkelt beställas till din lokala butik!

97 kr

Till drycken