Santa Vittoria Langhe Rosso

Från omåttligt populära Piemonte kommer denna smakrika röda prestigebox med inslag av röda bär, plommon, lakrits och choklad, inramat av mjuka tanniner. Detta är den perfekta följeslagaren till sommarens grillkvällar eller till en formtoppad ost- och charkbräda!

369 kr

Box 3000 ml | Alkoholhalt 13 % | Sockerhalt 3g/l
  • Göteborgs-Posten
  • ”Prisvärd”

    Aftonbladet

Santa Vittoria Langhe Rosso

Santa Vittoria Langhe Rosso är en riktig prestigebox från Giacomo Borgogno, en av Piemontes främsta producenter av högklassiga Baroloviner. Årgång 2018 av Santa Vittoria Langhe Rosso bjuder på det bästa av Piemontes världskända terroir.

Giacomo Borgogno är en producent med världsrykte, mest kända för sina Baroloviner på druvan Nebbiolo. Sedan 1761 har Borgogno skapat vin i Piemonte och har sin bas i den anrika byn Barolo.

Borgogno gör även viner på Barbera och Dolcetto, två andra typiska druvor i Piemonte. Santa Vittoria Langhe Rosso är en blend av dessa tre typiska druvor med Barbera, Nebbiolo och en liten dos Dolcetto, som alla vinifieras och lagras separat innan den slutgiltiga blenden. Den fylliga doften och smaken domineras av röda bär, plommon, lakrits och choklad, inramat av mjuka tanniner. Ett smakrikt rött vin som passar till rätter med både ljust och mörkt kött, ostar och charkuterier.

Ditt förnamn räcker

Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.