Mileo Bianco Organic
Mileo Bianco Organic

Mileo Bianco Organic

Ett smakrikt vitt vin som fångar Siciliens smakrikedom av blommor och solmogna frukter med toner av päron, persika, fläder och citrus. Perfekt att dricka som det är, eller till heta pinchos med räkor.

99 kr

Nr 2604 | PET-flaska: 750 ml | Alkoholhalt: 12 % | Sockerhalt: 1,4 g/100ml
Årgång: 2020 | Ursprung: Sicilien | Druva: Zibbibo och grillo

Pintxos med räka

Sagolika och lättlagade pinchos

Pinchos med chilistekt räka, picklad rödlök och kronärtskocks-majonnäs som tillsammans med Mileo får smaklökarna att jubla

Instruktioner:

1. Blanda ättika, socker och vatten. Rör till sockret löst sig. Lägg i tunt skivad rödlök och låt stå minst 30 min, gärna längre.

2. Häll kronärtskocka inklusive oljan i burken samt vitlöken i en behållare för stavmixer. Mixa helt slät. Tillsätt senap, äggula, vinäger och olja och mixa ihop till en majonnäs. Smaka av med salt.

3. Skär baguetten i skivor. Rosta i brödrost eller ringla på lite olja och rosta i ugnen på 200 °C tills de blir krispiga.

4. Strö flingsalt över räkorna och stek i olja på hög värme någon minut. Vänd räkorna och lägg i skivad vitlök och chili och fräs på medelvärme någon minut tills räkorna är genomstekta. Klyv räkorna på mitten och spara till servering.

5. Toppa brödskivorna med majonnäs, picklad lök, räkor och lite hackad persilja.

Ditt förnamn räcker

Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.

Ingredienser för 4 personer

4 st rödräka eller vannameiräka
1 st vitlök
1 röd chili
1 liten baguette
1 liten burk kronärtskocka
1 äggula
2 msk neutral olja (tex. raps)
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 liten vitlöksklyfta
0,5 dl ättika
1 dl socker
1 dl vatten
1 liten rödlök
1 kruka persilja
Flingsalt