Luigi di Grasso

Luigi di Grasso Piemonte Barbera box har en inbjudande doft med inslag av körsbär, kryddor och en hint av lakrits. Smaken är fruktig med toner av mörka bär, skogshallon och plommon. Ett klockrent val till krämiga pastarätter eller det småvarma på julbordet!

199 kr

 ml | Alk 13% | Sockerhalt 0,4 g/100ml
Ursprung: Piemonte, Italien | Druva: Barbera | Årgång: 2021

  • Gilbert & Gaillard
    2022
  • FYND!

    Vinbörsen
    2022

Luigi di Grasso återspeglar det absolut bästa av den vackra och hyllade vinregionen Piemonte. Efter de populära lanseringarna av Barbera, Barolo och Nebbiolo släpps nu äntligen en Barbera i box till en mycket attraktiv prislapp. Barberadruvan, som är Piemontes arbetshäst och det givna valet till ett otal klassiska rätter från området, bjuder på generös frukt och hög syra. Tänk på att möta upp den höga syran med syrlighet, sälta eller feta komponenter när du ska matcha Luigi di Grasso Barbera till mat.

Samtliga viner i Luigi di Grasso serien speglar med själ och hjärta vinregionen Piemonte. De utvalda barberadruvorna kommer från vingårdar i området Monferrato och är belägna mellan 250-400 meter över havet. Vinet jäser i rostfria ståltankar där det sedan lagras i 3 månader innan tappningen.

 Boxen hittar du i Systembolagets beställningssortiment där du enkelt beställer den till din närmsta butik.
Endast siffror. Ex: 0701234567

Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.