Camp Syrah

Ursprungstypisk syrah med en härligt fruktig doft som ackompanjeras av svartpeppar och choklad. Smaken bjuder på generösa inslag av björnbär, plommon och en hint av lavendel. Ett utmärkt matvin! Du hittar det i Chile-hyllan på ditt lokala Systembolag.

95 kr *

 ml | Alkoholhalt: 13,5 % | Sockerhalt: <0,3 g/100ml

Ursprung: Valle Central, Chile | Druva: Syrah |

Året 2021 bjöd på goda skördar i Chiles vingårdar. Temperaturen höll sig relativt sval under hela året vilket ledde till en längre odlingssäsong än vanligt. Druvorna genomgick därmed en långsam och kontrollerad mognad, vilket resulterade i frukt av mycket fin kvalitet som uppvisade hög koncentration av både smakämnen, frukt- och garvsyror.

Detta återspeglas i fruktigt smakrika Camp Syrah, vars druvor kommer från Maipodalen i centrala Chile. Vinet bjuder på härlig ungdomlig smak med inslag av fat, björnbär, peppar, plommon och lavendel. Vi rekommenderar att servera vinet vid 16-18°C till grillade rätter av lamm- eller nötkött, eller till smakrika vegetariska rätter.

Vinodlaren är certifierad av “Sustainable Wine of Chile” – en organisation som arbetar för miljömedveten odling av druvor. Vinet är dessutom tappat på klimatsmart PET-flaska vilket gör det till ett hållbart val samtidigt som flaskan är en idealisk picknick-kompanjon till sensommarens och höstens alla utflykter. Du hittar vinet i Chile-hyllan på ditt lokala Systembolag!

Camp Syrah

Endast siffror. Ex: 0701234567

Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.

Lättlagad rostbiffrulle!

Supersmarrig rostbiffrulle med dragonmajonnäs som tillsammans Camp Syrah får smaklökarna att jubla!

Instruktioner

  1. Knäck ägget i en behållare för stavmixer och addera vinäger och dijonsenap. Mixa tills det blandat sig. Addera olja i en strid ström medan du mixar. När såsen tjocknat lite så lägger du i hälften av dragonen (endast bladen) och fortsätter mixa i resterande olja. När majonnäsen är klar adderar du resterande dragon (finhackad) samt smakar av med salt och eventuellt mer vinäger.
  2. Bred en stor klick majonnäs över hela tunnbrödet. Lägg på rostbiff, sallad och soltorkad tomat. Rulla ihop och hugg in eller packa ned i kylväska till picknicken.
  3.  

Det här behöver du för 4 personer:

4 tunnbröd, 200-300 gram rostbiff, 1 ägg, 1 matsked vitvinsvinäger, 1 msk dijonsenap, 2 dl olja, 1 kruka dragon, 1 påse ruccolasallad, 1 burk soltorkade tomater.