CAMP SPARKLING

Nu lanseras en hållbar nyhet i form av detta friska mousserande vin från Frankrike. Den snygga aluminiumburken är ett oerhört praktiskt format som samtidigt bevarar vinets fräscha fruktighet. Med inslag av krispiga gröna äpplen, krusbär, fläder och citrus är Camp sparkling en bubblande symfoni av smaker!

38 kr *

 ml | Alk 11,5% | Sockerhalt 1,2 g/100ml
Ursprung: Frankrike |

  • Vinbörsen
    2023

Vinet tillverkas av druvor från Frankrike som skördats under svala nätter för att bevara den friska syran och de fräscha aromerna. Både doft och smak bjuder på tydliga inslag av Granny Smithäpplen, päron och krusbär med finstämda hintar av fläderblom och citrus som drar åt grapefrukthållet. Den pigga syran och de sprudlande bubblorna gör detta till ett uppfriskande och välsmakande mousserande vin, perfekt till vårens och sommarens härliga picknickmat eller som sällskapsvin när man vill ha någonting riktigt läskande i glasen.

Försäljningen av vin på burk ökar i snabb takt och fördelarna är många. Formatet är väldigt praktiskt i och med att burkarna går lättare att packa, vinet går snabbare att kyla och det är dessutom perfekt om man bara vill dricka ett glas. Inte nog med det, aluminiumburken släpper inte igenom något solljus vilket bevarar dryckens fruktiga smaker och håller dem fräscha längre. Burken med den röda bilen tillverkas även av återvunnet material och väger betydligt mindre än den traditionella glasflaskan, vilket gör det till ett hållbart och klimatsmart val!

Endast siffror. Ex: 0701234567

Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.

WRAPS MED KYCKLING & PARMESAN

Lätta att laga, otroligt goda och perfekta att ha med på picknicken. Camp Sparkling kommer med sin friska syra och sina pigga bubblor garanterat att lyfta denna krämiga kycklingröra!

INGREDIENSER (4 personer)

2 st stora bröstfiléer, 2 st kycklingbuljongtärningar, 1 ägg, 1 msk dijonsenap, 1 msk vitvinsvinäger, 2 dl olja, 1 dl fint riven parmesan, 1 liten röd paprika, 1 stjälk blekselleri, 1 påse blandsallad, 2 st salladslök, tortillabröd eller tunnbröd

INSTRUKTIONER

  1. I en behållare för stavmixer tillsätter du ett ägg, dijon och vinäger. Mixa så att det blandas. Tillsätt olja i en strid ström medan du mixar tills du får en fin majonnäs. Smaka upp med salt och eventuellt lite mer vinäger.
  2. Lägg kycklingbrösten i en kastrull och täck med vatten. Lägg i buljongtärningarna och koka upp. Låt kycklingen sjuda tills den är genomkokt, ca 15-20 min eller till ca 70°C innertemp. Ta upp kycklingen och låt svalna på en skärbräda.
  3. Banka kycklingen med en kavel eller liknande så att den blir trådig. Bryt isär kycklingen så mycket du kan och lägg i en bunke. Tillsätt fint skuren paprika, salladslök och blekselleri, riven parmesan och 3-4 msk majonnäs. Blanda och smaka av med salt.
  4. Grunda med lite sallad i brödet, lägg på kycklingröran och rulla ihop till wraps.