ml | Alk: 13% | Ursprung: Rheinhessen, Tyskland
Vinet kommer från tyska Rheinhessen, en region där det svala klimatet lämpar sig utmärkt för odling av pinot noir. De ekologiska druvorna skördas för hand när de nått full mognad och genomgår därefter en varsam pressning. Jäsning sker på ståltank vilket framhäver druvans finess och fruktiga fräschör på ett utmärkt vis. Vinet har även lagrats i över ett år på franska ekfat. Detta resulterar i ett finstämt och elegant rött vin med både komplexitet och utpräglade aromer. Smaken är medelfyllig med en pigg syra och bjuder på inslag av mogna körsbär, hallon och jordgubbar i fint samspel med hintar av färska örter och svart te. I avslutningen tillkommer subtila toner av mocca som tillsammans med den behagliga strävheten ger en lång eftersmak med både karaktär och struktur. Ett utmärkt matvin som passar perfekt till lättare kötträtter, fågel, vegetariskt och plockmat vid vårens och sommarens stundande mingel och middagar.
Flaskan finns i Systembolagets beställningssortiment och kan enkelt beställas till din lokala butik.
Ingredienser:
Oxfilé eller innanlår i önskad mängd, Schalottenlök, Koriander, Selleri, Sesamfrön, Ättika, Socker, Vatten, Pärllök, Smör, Japansk soja, Sesamolja, Risvinäger, Vitlök, Glasnudlar, Salt, Chilipulver
Instruktioner: