Rött • 750 ml • 13% • Tyskland • 0,5 g/100 ml
Detta hyllade röda vin kommer från tyska Rheinhessen, en region där det svala klimatet lämpar sig utmärkt för odling av pinot noir. Ett mycket matvänligt vin som passar perfekt till en ljuvlig toast med smörstekta kantareller - receptet hittar du längre ner på sidan. Inte nog med att vinet är gjort på en av världens mest populära druvor, det är dessutom ekologiskt!
”Ännu ett tydligt vinbevis på hur druvan pinot noir trivs i tyska jordar. Ett flöde utan slut av skir frukt, röda plommon, varma jordgubbar, cederträ, salviablad och pigga mineraler. Ekologisk certifiering ingår i köpet!” – Dryckeslistan, 2024
***
6/6 mer än prisvärt! ”Generös bärig frukt, mycket Pinot noir för pengarna!”
– Niclas Toumela, Vinsmart, 2024
***
5 av 5 – FULL POTT! – Boxtoppen, 2024
De ekologiska druvorna skördas för hand när de nått full mognad och genomgår därefter en varsam pressning. Jäsning sker på ståltank vilket framhäver druvans finess och fruktiga fräschör på ett utmärkt vis. Vinet har även lagrats i över ett år på franska ekfat. Detta resulterar i ett finstämt och elegant rött vin med både komplexitet och utpräglade aromer. Smaken är medelfyllig med en pigg syra och bjuder på inslag av mogna körsbär, hallon och jordgubbar i fint samspel med hintar av färska örter och svart te. I avslutningen tillkommer subtila toner av mocca som tillsammans med den behagliga strävheten ger en lång eftersmak med både karaktär och struktur.